Ibland ordnar vi aktiviteter i restaurangen, som vinprovning, ölprovning, annorlunda julbord, påskbuffé etc.
Vår restaurang serverar vällagad mat av råvaror från regionen. Uteserveringen ligger mot Kalmarsund och har utsikt över hamnen i Mörbylånga. Man kan även njuta solnedgången i våra solstolar med ett glas av någon läskande dryck. Restaurangen håller öppet maj till och med september, kontakta oss eller gå in på Instagram / Facebook för aktuella öppettider under övriga året.
Bordsbokning: 0485-40810.
Oavsett vilka preferenser man har så ska man hitta rätter som man blir sugen på att äta: kött, fisk, vegetariska, veganska – dessutom serverar vi galetter gjorda på svenskt bovetemjöl och fyllda med öländska och svenska råvaror.
Våra tankar runt mat både till frukost och i restaurangen är att fokusera på de lokala och svenska råvarorna. Öländska, småländska och svenska lantbrukare producerar fantastiska råvaror som vi har nöjet att förädla i köket. Vi vill visa och erbjuda det goda, nyttiga och miljösmarta som produceras här i närområdet. Vi samarbetar bland annat med Mysinge kött, Ölands köksmejerier, Håks vingård, Runstens gård, Rugstorps lantgård, Solmarka gård, Ölands rapsolja, Bolanders lilla kök, Ölandschoklad – och de fyra bryggerierna på Öland; Källa, Skedemosse, Kackelstugan och Fireside.
Råvarornas ursprung och kvalitet är centralt för allt vi gör i köket. Vi vill att våra gäster ska få äta riktigt god och vällagad mat, gjord på råvaror som är odlade och uppfödda med stor kunskap och omsorg – både för den som äter och för miljön. Därför är det viktigt för oss att så långt det bara är möjligt bygga våra rätter med lokala och svenska råvaror utifrån variationer över året. Men för att få till bra smaker gör vi också avsteg. Vi gör fortfarande citronpaj, trots att vi inte hittar svenska citroner. Salt och svartpeppar är också bra att ha. Vi jobbar hela tiden på att utmana oss själva för att bli bättre och tänka nytt.