Upplev det genuina Öland på alvar

Din lugna utgångspunkt för att uppleva och utforska det genuina Öland

Sedan hösten 2018 när vi tog över verksamheten i Mörbylånga hamn har vi utvecklat Magasin1 för att skapa den upplevelse av vårt älskade Öland som vi vill dela med dig. 
Varmt välkomna att höra av er med funderingar och önskemål!

Hotellet är en pärla som ligger i Mörbylånga hamn. Hotellet har 16 rum, en lounge med familjär atmosfär och en restaurang som serverar mat med fokus på lokala råvaror. 

Bor du hos oss och vill börja dagen med ett morgondopp kan du göra det på någon av de tre badplatserna som finns i Mörbylånga. På kvällen kan du njuta av den vackra solnedgången, samtidigt som du tar en promenad, äter middag eller bara kopplar av i en vilsam fåtölj. Vårvintern 2023 öppnar dessutom vår spa och relaxavdelning som vi byggt till med relaxytor, bastu och två utomhusspabad. 

Magasin1 har fått sitt namn efter de två byggnader som är grunden i verksamheten och för att fastighetsbeteckningen är Magasinet 1. Den äldsta delen av fastigheten byggdes i mitten på 1800-talet och ändamålet sägs har varit att göra vin av äpplen och päron som växte i närheten. När järnvägen kom till köpingen i början av 1900-talet och blev granne med Magasin1 så byggdes huset ut och höjdes med en våning. Sedan har det varit magasin, försäljning av lantbruksförnödenheter och så småningom restaurang och numera även hotell i husen. När vi tog över verksamheten hösten 2018 fanns det 8 hotellrum och endast öppet på sommaren – sedan har vi renoverat och utvecklat. 

Vi som driver Magasin1 heter ”Felix” och Jonas. Felix är ett smeknamn som hängt med sedan tonåren. Egentligen heter jag Åsa, men vill bli kallad för Felix. I grunden är jag agronom och har länge jobbat för Sveriges bönder och därifrån kommer det stora intresset för allt det goda som produceras av våra lantbrukare, och som vi med glädje nu serverar på Magasin1.
Mitt riktigt stora intresse sedan barnsben är hästar och det syns i olika detaljer på Magasin1. Under många år bodde vi på östra Öland och hade en liten hästgård som hobby. Natur och miljö ligger också varmt om hjärtat och då finns få platser som är bättre att bo på än södra Öland – mitt i ett underbart världsarv, Södra Ölands Odlingslandskap.
Min man Jonas har egentligen sin bakgrund inom besöksnäringen och en turismutbildning från högskolan, men har sedan dess mest jobbat som ekonom och chef. När det fanns fritid så ville Jonas gärna bygga och renovera – vilket även märks här hos oss på Magasin1.

Vi vill att alla ska känna sig välkomna och som hemma, fast bortskämda, när man kommer till oss på Magasin1. 
Felix och Jonas

Hitta till oss

Järnvägsgatan 1, Hamnen i Mörbylånga.
Tel: 0485-408 10

Bra att veta

Entré: Till din hotellvistelse kan du i mån av plats boka relax/spa för 250 kr. Då ingår två timmars avkoppling i våra relaxytor med bastu och spabad utomhus, samt lån av handduk, badrock och tofflor.

Öppettiderna för relax/spa är mellan kl 14-20.

Åldergränsen för relax/spa är 14 år

Mat/Dryck: I vår spabar går det att beställa dryck och lättare tilltugg. 
Medhavd mat och dryck är inte tillåten.

Datum för relaxpaket med övernattning

Februari, mars och april går det att vissa helger* boka relax/spapaket hos oss. Därefter öppnar vi upp för fler bokningsbara dagar. Checka in och njut av ett dygn utan stress och måsten.

* Bokningsbara datum för relax/spapaket på Magasin1: 3, 4, 23, 24, 25 februari 3, 4, 17, 18, 30, 31 mars, 1, 6, 7, 8, 9, 12, 13, 14, 15 27, 28, 29 april. 

Från maj varje helg, torsdag – söndag
Väljer ni vårt relax/spapaket ingår en natt i något av våra härliga rum med frukost och en trerättersmiddag där kocken väljer sina favoriträtter tillagad av lokala råvaror. I paketet ingår tillgång till vår relaxavdelning med bastu och spabad utomhus, lån av handduk, badrock och tofflor. 

Datum för söndagslyx: 5, 19, 26 februari, 5, 12, 19, 26 mars, 2, 16 april. 
Datum för vardagsmys med relax: Tisdagar; 14 februari, 28 mars. Onsdagar; 1, 15, 22, februari, 1, 8, 15, 22, 29 mars

Påsk på Magasin1

 Påsktuppen och vi är laddade!               Snart påsk!

Vi har öppet:
Skärtorsdag kl. 16-21
Långfredag, Påskafton och Påskdagen kl. 12-21

Påskbrunch – Långfredag, Påskafton och Påskdagen 12-15.30 – övriga tider 3-rätters Påskmiddag och lite på à la carte.

Pris för brunch 295 kr/person,
              barn/ungdomar >12 år 150 kr.

Påskmiddag ( 3-rätters) 395 kr/pers.

Boka dina platser genom att mejla oss info@hotellmagasin1.se, vilken dag och tid ni vill komma och hur många ni blir eller ring
0485-40810.🐥

/ Felix och Jonas

Bra att veta

Här hittar du några ”bra att veta”-punkter inför ditt besök hos oss på hotell Magasin1. Vi ser fram emot att träffas! 

Avbokning – Har du bokat direkt hos oss kan du alltid avboka ditt rum avgiftsfritt fram till 24 timmar innan ankomst, kontakta oss. Har du bokat via booking eller hotels.com ber vi dig kontakta dem vid avbokning.

När kan jag checka in? Det går bra att checka in från klockan 14.00.

När måste jag checka ut? Man kan checka ut fram till klockan 11.00.

Var parkerar jag? Det är fri parkering längs med Mörbylångas gator. Se bara till att följa de allmänna reglerna för parkering. Antalet kommunala parkeringsplatser kring hotellet är många, så det brukar aldrig vara några problem att finna en lämplig parkeringsplats.

Kan jag ladda min bil? På torget i Mörbylånga finns laddplatser för elbilar. 

Finns det ett gym på hotellet? Nej, men det är gångavstånd till Malkars gym, på torget i Mörbylånga. Du kan lösa träningskort hos oss i hotell-receptionen på Magasin1.

Finns det relax-/spa-avdelning på hotellet? Ja, i mån av plats kan du till din hotellvistelse boka relax/spa för 250 kr. Då ingår två timmars avkoppling i våra relaxytor med bastu och spabad utomhus, samt lån av handduk, badrock och tofflor.

Finns det WIFI? Ja, vi erbjuder gratis WiFi.

Får jag ta med hund till hotellet? Era fyrbenta vänner är välkomna till oss, både i restaurangen som på några av rummen där husdjur är tillåtna. Vi tar ut en mindre avgift och önskar att hunden ej lämnas ensam på hotellrummet en längre tid. Kontakta oss före bokning.

Finns det badplats nära hotellet? Om du vill kan du börja dagen med ett morgondopp på någon av de tre badplatserna som finns i Mörbylånga (200 – 700 m från hotellet).